PRZYKŁADOWE MENU

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie
Frittata z sosem bazyliowym i pieczywem
II Śniadanie
Tapioka jagodowa z nasionami chia i miętą
Obiad
Schab w białym sosie podany z ziemniakami i surówką
Podwieczorek
Ciasteczka owsiane z truskawkami i makiem
Kolacja
Czerwona sałatka ryżowa z ciecierzycą, słonecznikiem i pancettą

WTOREK

Śniadanie
Sałatka peruwiańska z bułeczką pełnoziarnistą
II Śniadanie
Jogurt naturalny z mascarpone, winogronami i musli
Obiad
Kurczak w salsie meksykańskiej z kaszą bulgur i surówką z kapusty pekińskiej
Podwieczorek
Czekoladowe Brownie
Kolacja
Sałatka z serem camembert, duszoną czerwoną cebulą, warzywami

dressingiem francuskim

 

ŚRODA

Śniadanie
Kanapka z twarogową pastą pomidorowo – paprykową ze słonecznikiem i warzywami
II Śniadanie
Koktajl jagodowo-białkowy
Obiad
Szpinakowo-marchewkowe gnocchi z indykiem w sosie z suszonych pomidorów, pieczoną cukinią, cherry i rukolą
Podwieczorek
Sałatka z kulkami twarogowymi, pieczonymi cherry, pieczoną czerwoną cebulką, pieczoną papryką i chrupkim pieczywem
Kolacja
Sałatka z ciecierzycą, awokado, rukolą i pomidorkami koktajlowymi podana z kromką pieczywa orkiszowego

CZWARTEK

Śniadanie
Twarożek z rzodkiewką i młodym szczypiorkiem, podany z bułeczką graham, mini sałatka z jajka i warzyw
II Śniadanie
Sałatka z pieczonym bobem, jajkiem, cherry, kalarepą, szczypiorkiem i sosem jogurtowo-sezamowym
Obiad
Paseczki marynowanej w korzennych przyprawach wołowiny z makaronem eliche oraz miksem sałat z ziarnami i dressingiem musztardowym
Podwieczorek
Ciasto cukiniowe z orzechami włoskimi
Kolacja
Zupa harrira z soczewicą, ciecierzycą, marchewką, kolendrą i chlebkiem naan

PIĄTEK

Śniadanie
Omlet z pomidorami podany na miksie sałat z pieczywem razowym z pastą z fety
II Śniadanie
Zupa pieczarkowa
Obiad
Pulpeciki rybne z ziołowym sosem, purée z zielonego groszku i surówką z tartej marchewki
Podwieczorek
Smoothie truskawkowo-żurawinowe z miętą na jogurcie
Kolacja
Śledź z jabłkiem i ogórkiem pod pierzynką

SOBOTA

Śniadanie
Tosty pełnoziarniste podane z serem brie i cząstkami pomidora
II Śniadanie
Galaretka malinowa z kokosem i sosem waniliowym
Obiad
Kurczak curry z ryżem basmati
Podwieczorek
Krem orzechowy z wiórkami ciemnej czekolady i wafelkami wielozbożowymi
Kolacja
Warzywne chilli