Przykładowe Menu

Poniedziałek

Śniadanie

Frittata z sosem bazyliowym i pieczywem

II Śniadanie

Tapioka jagodowa z nasionami chia i miętą

Obiad

Schab w białym sosie podany z ziemniakami i surówką

Podwieczorek

Ciasteczka owsiane z truskawkami i makiem

Kolacja

Czerwona sałatka ryżowa z ciecierzycą, słonecznikiem i pancettą

Wtorek

Śniadanie

Sałatka peruwiańska z bułeczką pełnoziarnistą

II Śniadanie

Jogurt naturalny z mascarpone, winogronami i musli

Obiad

Kurczak w salsie meksykańskiej z kaszą bulgur i surówką z kapusty pekińskiej

Podwieczorek

Czekoladowe Brownie

Kolacja

Sałatka z serem camembert, duszoną czerwoną cebulą, warzywami i dressingiem francuskim

Środa

Śniadanie

Kanapka z twarogową pastą pomidorowo – paprykową ze słonecznikiem i warzywami

II Śniadanie

Koktajl jagodowo-białkowy

Obiad

Szpinakowo-marchewkowe gnocchi z indykiem w sosie z suszonych pomidorów, pieczoną cukinią, cherry i rukolą

Podwieczorek

Sałatka z kulkami twarogowymi, pieczonymi cherry, pieczoną czerwoną cebulką, pieczoną papryką i chrupkim pieczywem

Kolacja

Sałatka z ciecierzycą, awokado, rukolą i pomidorkami koktajlowymi podana z kromką pieczywa orkiszowego

Czwartek

Śniadanie

Twarożek z rzodkiewką i młodym szczypiorkiem, podany z bułeczką graham, mini sałatka z jajka i warzyw

II Śniadanie

Sałatka z pieczonym bobem, jajkiem, cherry, kalarepą, szczypiorkiem i sosem jogurtowo-sezamowym

Obiad

Paseczki marynowanej w korzennych przyprawach wołowiny z makaronem eliche oraz miksem sałat z ziarnami i dressingiem musztardowym

Podwieczorek

Ciasto cukiniowe z orzechami włoskimi

Kolacja

Zupa harrira z soczewicą, ciecierzycą, marchewką, kolendrą i chlebkiem naan

Piątek

Śniadanie

Omlet z pomidorami podany na miksie sałat z pieczywem razowym z pastą z fety

II Śniadanie

Zupa pieczarkowa

Obiad

Pulpeciki rybne z ziołowym sosem, purée z zielonego groszku i surówką z tartej marchewki

Podwieczorek

Smoothie truskawkowo-żurawinowe z miętą na jogurcie

Kolacja

Śledź z jabłkiem i ogórkiem pod pierzynką

Sobota

Śniadanie

Tosty pełnoziarniste podane z serem brie i cząstkami pomidora

II Śniadanie

Galaretka malinowa z kokosem i sosem waniliowym

Obiad

Kurczak curry z ryżem basmati

Podwieczorek

Krem orzechowy z wiórkami ciemnej czekolady i wafelkami wielozbożowymi

Kolacja

Warzywne chilli

Niedziela

Śniadanie

Kakaowa owsianka z masłem orzechowym, bananem i malinami

II Śniadanie

Musli tropikalne z cząstkami kolorowych owoców

Obiad

Zapiekanka cukiniowa z kurczakiem w kremowym sosie koperkowo-marchewkowym z cherry i sałata

Podwieczorek

Gryczany żurek z kaszą i jajkiem na twardo

Kolacja

Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą i ciecierzycą podana z dresingiem musztardowo-miodowym